AI – vår nye kollega i eventplanlegging?

Kunstig intelligens (KI / AI) har virkelig gjort inntog i løpet av den siste tiden, også for privatbruker. Denne teknologien gir oss en unik mulighet til å effektivisere våre egne arbeidsoppgaver, så lenge vi vet hvordan vi skal bruke den. Vi har tatt en prat med Kristian Lohne Thomassen, byråleder i Falk Media. Han har en genuin digital interesse og har de siste årene fordypet seg i AI. Vi fikk noen gode tips rundt hvordan du som event-planlegger kan bruke AI til din fordel.

- I prinsippet kan du bruke AI til absolutt alt. Enten det gjelder å utvikle et program eller skrive et manus til et foredrag, kan ChatGPT virkelig være en god «kollega», forteller Kristian.

Andre ting ChatGPT kan være hjelpsomme på er:

  • Å foreslå innhold til eventet
  • Gi deg forslag til en tidsplan
  • Utforme tekst til SoMe og nettsider ift. markedsføring
  • Formulere invitasjoner eller plakater
  • Formulere tekst til pressemeldinger/artikler
- Det finnes mange måter å preppe AI på. Du kan for eksempel opprette egne boter der du «designer» identiteten til din nye sparringspartner. I dette innlegget vil vi ta for oss den enkle versjonen der du holder en helt enkel samtale med ChatGPT for å preppe ditt neste event, fortsetter Kristian.

Så, hvordan starter du samtalen?

Slik skriver du en prompt:

- Det første jeg gjør, er å bygge en prompt som innleder samtalen. En prompt er instruksjoner til ChatGPT. Prompten er alltid basert på tre spørsmål: Hvem, hva og hvordan, forklarer Kristian.

Hvem: Første setning skal definere hvilken rolle ChatGPT skal ta. I ditt tilfelle ønsker du muligens at den er en event-planlegger. Første setning i prompten blir da «sett deg i rollen som event-planlegger».

Hva: Neste setning skal svare på hva ChatGPT skal gjøre for deg. Et eksempel her kan være «Du skal sette opp program for en to-dagers konferanse for næringslivsledere, der temaet er ledelse i 2024».

Hvordan: Her skal du spesifisere kravene til ChatGPT, altså hvordan du ønsker at verktøy skal formulere innholdet ditt. Et eksempel her kan være «Del opp programmet punktvis med forslag til tidspunkt for ulike foredrag. Eventet varer fra 10.00-16.00 hver dag. Jeg ønsker 3 pauser, med en lengre lunsjpause hver dag».

Når du setter alt sammen, blir altså prompten slik:

«Sett deg i rollen som event-planlegger. Du skal sette opp program for en to-dagers konferanse for næringslivsledere, der temaet er ledelse i 2024. Del opp programmet punktvis med forslag til tidspunkt for ulike foredrag. Eventet varer fra 10.00-16.00 hver dag. Jeg ønsker 3 pauser, med en lengre lunsjpause hver dag».

Utdrag fra ChatGPT:

AI eventplanlegging Prompt

Dette er bare en av mange muligheter som ChatGPT kan by på. AI kan benyttes til en rekke andre gjøremål innen eventbransjen, og Kristians enkle oppskrift kan brukes til nesten alt. Prøv selv å formulere tilsvarende instruksjoner/prompter med oppskriften HVEM-HVA-HVORDAN, og se hva du får av resultat. Oppskriften er enkel, likevel verdifull.

Her er noen andre eksempler med samme oppskrift:

  • Sett deg i rollen som konferansier (HVEM). Du skal introdusere en foredragsholder som heter Navn Navnesen med ekspertise innen kunstig intelligens (HVA). Manus skal tilsvare cirka 1 minutt med tale, og må inneholde at Navn Navnesen har 10 års erfaring med opplæring av KI og at Navn jobber i bedrift AS. Skriv på norsk (HVORDAN).
  • Sett deg i rollen som tekstforfatter og markedsfører (HVEM). Du skal skrive en annonsetekst til Facebook og LinkedIn for å promotere konferansen om regnskap (HVA). Få med at fokuset blir regnskap i fremtiden, og hold tekstene korte og konkrete med maks 300 tegn. Avslutt med CTA og henvisning til webside. Lag 3 ulike alternativer. Skriv på Norsk (HVORDAN).

Kristian kommer også med en siste oppfordring til deg som fremdeles sitter på gjerdet om å ta i bruk AI eller ikke:

- AI er litt som da internett kom. Vi må ikke tro at det er en flopp, for det er allerede i gang med å være det neste store. Toget går i en dundrende fart, og du må bestemme deg for om du vil sitte på eller ikke, avslutter Kristian.