Vi testet ChatGPT: slik kan AI gjøre livet enklere for deg som arrangør

Vi kan tenke oss at hverdagen som Event Manager er variert, spennende og til tider krevende. Hva hadde vell ikke vært bedre enn å ha en assistent som kunne lette byrden litt? Assistenten har du. Den heter ChatGPT, og vi har testet den for deg. Det vi fant var imponerende. 

Hva er ChatGTP?

ChatGPT er en chatterobot trent av forskningsorganisasjonen OpenAI. Den er programmert til å svare på spørsmål og engasjere seg i samtaler gjennom et tekstbasert grensesnitt. 

Løsningen bruker avansert maskinlæringsteknologi og har lest seg opp på den store mengden av informasjon som finnes på nettet, fram til september 2021, vel å merke. 

Teknologien har fått enorm oppmerksomhet og brukeradopsjonen har gått helt i taket siden lanseringen den 30. november 2022. 

Siden da har den hjulpet en videregående elev å få en femmer på skoleoppgaven i norsk, bistått en dommer i USA med å stille juridiske spørsmål i en rettssak, og kanskje også ruinert sjansene for denne damen å få seg en date.  

ChatGPT er både en kjempemulighet og et kjempeproblem. Den skriver like godt som en over gjennomsnittet språksterk nordmann, men som AI-forsker Inga Strümke sier, er den som en “belest og dement venn”, som noen ganger blander sammen ting.

Med den introduksjonen, oppfordrer jeg deg til å etablere en bruker på ChatGPT, og vil nå gi deg noen tips til hvordan du kan bruke plattformen til å bli en bedre og litt mindre stressa event manager.

Vi har testet ChatGTP

Vi ønsket å prøve ut ChatGPT og se hva roboten er god for. Klarer den å hjelpe oss i planleggingen av et fiktivt arrangement om trivsel og helse i arbeidshverdagen? 

I testen er det fem ting vi ønsker å få hjelp til:

  1. Komme opp med ideer på program og en tidsplan for dagen
  2. Finne en god dato for arrangementet
  3. Finne en egnet lokasjon i Oslo for eventet
  4. Skrive en god markedsføringstekst til arrangementet
  5. Lage en komplett spørreundersøkelse til deltakerne etter eventet

La oss se hvordan det gikk.  

1. Komme opp med ideer på program og en tidsplan for dagen

Det tar tid å sette opp en tidsplan. Ikke minst tar det tid å finne tema og titler for foredragene, eller hva enn som skjer på arrangementet ditt.
Jeg spurte derfor ChatGPT om hjelp:

chatgtp1

På få sekunder kommer ChatGTP med følgende svar: 

chatgtp2

Fin fordeling der, men ChatGTP har mer og følger opp med dette:

chatgtp3

Dette er et svært godt utgangspunkt å jobbe videre med!

2. Finne dato for arrangementet

Nå lurer jeg på når vi bør arrangere eventet, og jeg spør ChatGPT igjen:

chatgtp4

Og ChatGPT overleverer. Ikke bare får jeg forslag til tidspunkter. Roboten forklarer også hvorfor dette er gode datoer:

chatgpt 5-kopi 2

3. Finne en egnet lokasjon i Oslo for arrangementet

Det neste jeg ønsker å teste ut ChatGPT på er om de kan finne en egnet lokasjon i Oslo for eventet mitt. Jeg spør:

chatgtp6

Jeg får flere gode forslag: 

chatgpt 7-kopi

4. Skrive en god markedsføringstekst til arrangementet

Okay, hvor god er ChatGPT til å hjelpe oss med markedsføringen? Nå vil jeg be den om å hjelpe meg å skrive en invitasjon jeg kan sende på e-post til databasen vår og en post til sosiale medier.

chatgtp8

Nå er jeg spent. Blir dette bra? Roboten svarer: 

chatgpt 9-kopi

Vi lot en profesjonell tekstforfatter se på resultatet, og han svarer:

Roboten har definitivt fanget essensen, men språket er litt platt og sjelløst. Be roboten å trykke litt mer på leserens ‘pain points’ og se hva som skjer.”

Så vi omformulerte bestillingen:

chatgtp10

Og ChatGTP leverte:

chatgpt 11-kopi

Tekstforfatterens kommentar:

Dette var mye bedre. Jeg er imponert over hva en robot kan få til på så kort tid, selv om det fortsatt er mye å hente på å skape et mer lett og ledig språk.”

Nå skal vi også ha en Facebook-post. Klarer robotvennen vår å fikse det?

chatctp12

Oh yeah:

chatgpt 13-kopi

Som sagt synes jeg dette er et veldig godt utgangspunkt. ChatGPT har hittil spart meg for mye tid og gitt meg et grunnlag som har 60 prosent kvalitet, som jeg kan ta videre til hundre. 

Nå gjenstår siste test.

5. Lage en komplett spørreundersøkelse til deltakerne etter eventet

Nå ønsker jeg å få hjelp til å lage en spørreundersøkelse:

chatgtp14

ChatGTP:

chatgpt 15-kopi

Ikke verst, tenker jeg. Men så kommer jeg til å tenke på hvordan jeg kan bruke resultatene fra undersøkelsen for å regne ut kundetilfredshetsindeksen (CTI), som blant annet brukes av Norsk Kundebarometer. Jeg spør:

chatgtp16

Og voilá:

chatgpt 17 (1)-kopi

Konklusjon

Du verden! På 15 minutter har jeg laget program, tidsplan for dagen, satt en dato, funnet lokasjon, laget markedsføringstekster og en fiks ferdig spørreundersøkelse. Jeg har til og med fått oppskriften på hvordan jeg lager en KTI. Dette var gøy og jeg er ganske imponert over hva chatteroboten klarte å gi meg. Dette er et meget godt grunnlag for meg å jobbe videre med. Jeg innser nå at jeg har fått meg en assistent! 

PS: Checkin står ikke inne for noen av anbefalingene i skjermbildene over, som kun er eksempler på svarene du kan forvente fra ChatGPT. Husk alltid å verifisere all informasjon fra chatteroboten, uansett hvor velformulert den er.