Haubitz hall - en scene hvor alt kan skje

Grammofon, krystallglass og krigspatroner er noe av det første vi møter når vi trår inn i Haubitz låve og vi blir dratt rett tilbake til 30-tallet. Historiefortellingen har vært ekstremt viktig for Kjetil Grande, daglig leder av Haubitz låve.

Her holder han et spekter av eventer, året rundt.

- Konseptet sto ferdig i 2019 og i 2020 begynte vi for fullt med ulike eventer. Pandemien la selvsagt en demper på oppstarten, men vi fikk likevel kjørt en god del konserter og likevel være innenfor datidens restriksjoner, forteller Kjetil.

Siden den gang har Haubitz huset hatt et mangfold av eventer. – Vi har alt fra bryllup, temafester og firmaeventer her oppe, fortsetter han.

Haubitz Hall

Ulike eventer krever ulik rigg

Da Kjetil skulle starte, var det viktigste å skape en plass hvor et mangfold av eventer kunne ta plass. Det har han oppnådd.

– Jeg tenker det viktigste for å få til en slik arena er å kjenne bygget godt. For oss har det hjulpet å tegne opp lokalet og lage «preset» av hvordan vi ønsker å rigge i stand for kommende event. Vi har for eksempel et eget oppsett på et stort bryllup og et på de litt mindre. Ved de store, rigger vi oftest med runde bord rundt om i lokalet for å skape en god dynamikk, med mindre brudeparet ønsker noe annet selvfølgelig.

Holder de konserter er derimot rigget noe annet. – Ved større konserter rydder vi da alt av bord vekk og kjører stå-konsert, vi opplever at det skaper en enorm stemning blant publikum, fortsetter Kjetil ivrig.

Er konserten derimot mer intim, rigger de opp til et auditoriums oppsett.

Tenk på lokalet ditt som en scene

Historiefortellingen er en viktig del av Haubitz. Kjetil har ønsket å skape et helhetlig konsept rundt plassen. – Vi ønsker å presentere en tidsmaskin som tar folk tilbake til 30-tallet. Mitt beste tips er å tenke på lokalet ditt som en scene. Rigg stedet med kulisser og rekvisitter som passer konseptet du ønsker å skape, fortsetter Kjetil.

Han mener at suksess oppnås om du har en gjennomgående rød tråd i alt du presenterer og gjør. Slik vil du gi folk en minneverdig opplevelse.

Haubitz Hall tenker på lokalet sitt som en scene

Kjenn ditt publikum

I tillegg til å skape en rød tråd med lokalet, mener Kjetil at det er uhyre viktig å kjenne målgruppen din og publikummet som vil besøke deg.

– Vi synes det er utrolig moro å kunne tilby kundene et gjennomgående konsept ut ifra hvilken type fest de ønsker. Tema skal da gjenspeile seg i rigg av lokalet, maten og underholdningen. Jeg tenker på det hele som et teaterstykke eller film skal regisseres, der alle bitene må passe inn, forklarer Kjetil videre.

Og det har Haubitz virkelig fått til. Låven kan omfavne et hvert univers, enten det er The Great Gatsby eller Halloween. – Vi er ikke bare et selskapslokale, men et inhouse eventbyrå som lager en helhetlig opplevelse for våre gjester. Vårt mål er ikke å kun skape en god fest, men en minneverdig opplevelse.

1930 møter 2023

Selv om bygget vårt er ærbødig og gammelt, ønsker Haubitz selvsagt å bringe 2023 inn gjennom låvedørene.

- Jeg digger kontrasten mellom det som regnes som en full fest i 2023 i skjønn harmoni med hva som var en god fest i 1930. Derfor er det viktig selvsagt viktig å ha gode artister og dj`es og topp kvalitet av lyd og lys.

Checkin dekker bredden av eventer

Med et såpass bredt utvalg av eventer som Haubitz kjører, har det vært viktig for dem å bruke et påmeldingssystem som kan håndtere dette. Kjetil er godt fornøyd med Checkin og nevner service og brukervennlighet som høythengende argumenter for å bruke nettopp oss:

- Den første tingen som gjorde at jeg tok i bruk Checkin var hvor imøtekommende dere er og servicen jeg alltid jeg får. Dessuten er det unikt at Checkin utviser genuin interesse for hva vi som eventfirma gjør og hvordan vi sammen kan få til gode løsninger. Dette skaper enorm tillitt.

Kjetil er også fornøyd med selve programvaren:

- Til slutt må jeg også selvsagt skryte av programvaren; jeg opplever et oversiktlig layout hele veien, man blir fint loset igjennom og det finnes mange gode løsninger som kan tilpasses til hvert event. Det er viktig for oss, når bredden vår er såpass stor.

God Dj er viktig for et steminngsfylt event

Oppsummering til hvordan du kan skape minneverdige eventer:

  • Ha et gjennomgående konsept – dra historiefortellingen inn i veggene
  • Tenk på lokalet som en scene – denne kan du fylle med tidsriktige kulisser og rekvisitter for å skape en helhetlig opplevelse
  • Gi en totalopplevelse – tema for festen eller eventet bør gjenspeiles i alt fra mat til underholdningen for å skape et helhetlig inntrykk