9 tips for å forbedre ditt påmeldingsskjema og øke salget

For å få skikkelig fart på billettsalget til arrangementet ditt, er det viktig å gjøre kjøpsprosessen så enkelt som mulig.

67% av besøkende på din nettside forlater påmeldingsskjemaet ditt og kommer aldri tilbake hvis de møter et skjema som er vanskelig eller tungvint å fylle ut.

Men...

Hvis påmeldingsskjemaet ditt er:

  • enkelt å finne,
  • enkelt å fylle ut, og
  • kunden kan betale raskt

Så er det en stor sjans for at antall billetter du selger skyter i været!

For å hjelpe deg som arrangør for å få mest mulig besøkende til å gjennomføre påmeldingsskjemaet ditt (dette kaller vi en konvertering) og kjøpe billetter, har vi samlet 9 tips som vil hjelpe deg med å øke konverteringsfrekvensen.

Hva er en konvertering?

En konvertering skjer når en som besøker nettsiden din sender inn svarene sine via et skjema på din nettside. Dette skjemaet kan være for å melde seg på et nyhetsbrev, et spesifikt tilbud, eller for å kjøpe en billett.

Så for din del, som arrangør, er en konvertering når en deltaker fyller ut ditt påmeldingsskjema og betaler for billetten.

Hva er en god konverteringsfrekvens?

I følge Hubspot ligger gjennomsnittlig konverteringsfrekvens på 21,5%. Hubspot sier selv at dette er basert på alle type industrier og varierer en del mellom ulike bransjer.

Konverteringer er ekstremt viktig når du skal selge billetter til ditt arrangement.

Det er derfor vi har samlet 9 tips som kan hjelpe deg med å forenkle påmeldingsskjemaet ditt og dermed også forbedre konverteringen av skjemaet ditt.

9 tips for å forbedre konvertering på ditt påmeldingsskjema

Disse tips er nyttig både når du skal lage et nytt påmeldingsskjema og når du ønsker å forbedre konverteringen på et eksisterende påmeldingsskjema.

Her er våre 9 tips for å øke konverteringen:

1. Plasser påmeldingsskjemaet i den synlige delen av nettsiden

Påmeldingsskjemaet ditt burde være synlig på øverste delen av landingssiden din. På denne måten trenger kjøperne ikke å «scrolle» ned for å finne det. Personen som besøker siden din kan se med en gang hvor de kan begynne med å legge til kontakt informasjonen sin.

Hva hvis design og/eller strukturen av nettsiden din ikke tillater deg å vise påmeldingskjema i øverste delen?

Hvis dette er tilfelle for deg, så kan du alltid legge til en CTA knapp med et anker til ditt påmeldingsskjema, så besøkere kan trykke på knappen for å hoppe ned til påmeldingsskjemaet.

2. Skriv din overskrift som en call-to-action

Hva er en call-to-action spør du?

En call-to-action er en oppfordring i form av en kort setning, en link eller en knapp på nettstedet ditt, e-posten eller annet innhold som oppmuntrer besøkende til å foreta en ønsket handling, som til slutt fortsetter deres interaksjon med merkevaren din.

Alt du kan gjøre for å hjelpe besøkere å gjennomføre påmeldingsskjemaet vil hjelpe med å øke konverteringen. Så hvis du skriver overskriften din som en call-to-action vil det fortelle hva de får når de melder seg på og forsterker budskapet ditt.

3. Bygg inn ditt påmeldingsskjema på egen nettside
(embed-funksjon)

Ved å bygge inn ditt påmeldingsskjema på egen nettside har du full kontroll på ditt eget design og merkevare.

Du kan style skjemaet akkurat slik du vil. Du kan endre farger, font, titler, og CTA-knappen. På den måte blir påmeldingsskjemaet ditt en naturlig del av nettsiden din.

4. Bruk kun de feltene som du virkelig trenger

Færre felter = enklere skjema å fylle ut.

Så tenk godt hvilke felter du absolutt trenger. De som er «nice-to-have» kan du kanskje la være å bruke.

27% av kjøpere forlater ditt påmeldingsskjema hvis den er unødvendig langt. Hubspot sier at en redusering av antall felter du bruker kan resultere i en konverterings økning av nesten 50%.

Gjør det enkelt for deltakerne dine!

5. Bruk inline validation

Viste du at påmeldingsskjema med inline validation har en økning i suksessrate på 22%, og en reduksjon på 22% i feil gjort.

Kjøperne får feedback med en gang de gjør noe feil. Istedenfor at de «jobber» seg gjennom hele skjemaet og så får en feilmelding fordi de har brukt feil e-post.

Så sjekk om ditt påmeldingsskjema gir deg muligheten å bruke inline validation.

6. Velg riktig betalingsløsning for din målgruppe

29% av kjøpere forlater ditt skjema hvis ikke de føler at det er trygt å bruke.

Når du tilbyr betalingsløsninger dine kunde stoler på og elsker å bruke, minimerer du muligheten at folk forlater påmeldingsskjemaet ditt.

De fleste kjøpere liker å betale med Vipps, kort eller EHF faktura. Så når du tilbyr disse betalingsløsninger vil det hjelpe å øke konverteringen.

7. Bruk beskrivelser som er enkelt å forstå

Når du trenger å vite om folk:

  • Har du noen allergier?
  • Trenger du overnatting? eller
  • Har du noen spesielle behov vi må ta stilling til?

da er det viktig at de feltene du bruker for å samle inn denne informasjon er enkele å forstå.

Dette gjør det enklere å fylle ut ditt skjema som vil hjelpe konverteringsfrekvensen!

8. Bruk sosiale bevis på landingssiden din

Forskning viser at det funker å vise kjøpere at andre allerede har kjøpt av deg og er fornøyde med valget sitt. Det er noe med hjernen vår som gjør at vi automatisk følger andre. Så bruk det til din fordel.

Du kan bruke kundeuttalelser, kundeanmeldelser, videoer fra sosiale medier, og tillitsmerker.

Noe som også kan funke, er å vise hvor mange billetter har blitt solgt allerede. «The Fear of Missing out» (FOMO) kan være en sterk motivasjon for å kjøpe billetter.

9. Bruk gruppebilletter

Vårt siste tips er å bruke gruppe billetter.

Hva er gruppe billetter?

Når du tilbyr gruppebilletter kan en person kjøpe billetter til flere deltakere, uten å måtte legge til kontakt- og informasjons detaljene til alle deltakerne. Dette kan de gjøre i en senere anledning, når de har bestemt seg for hvem som skal være med.

Dette sørger for at kjøperen kan kjøpe flere billetter med å fullføre påmeldingsskjemaet kun en gang, istedenfor 10 ganger.

Og når det er enklere for kjøpere å kjøpe billettene sine, vil du se at flere kjøper! 😀

Med Checkin kan du benytte deg av alle egenskapene som hjelper deg med å øke konverteringen. Du kan bygge inn påmeldingsskjemaet på ditt eget nettside, bruke de mest populære betalingsløsninger, bruke inline validation, tilby gruppebilletter, og spore hvordan dine kunder bruker påmeldingsskjemaet ditt med Google Analytics og Meta Pixel.

Book en demo

Kort oppsummert

Når var det du sist kjøpte en billett for en konsert eller en kurs?

Hvor enkelt var det?

Hvis det er enkelt å fylle ut skjemaet ditt og det er enkelt å betale, så vil flere besøkere kjøpe billettene dine.

Husk at de fleste besøkere har bestemt seg å kjøpe billetter når de kommer på landingssiden din. Det eneste som vil forhindre de å gjennomføre kjøpsprosessen er påmeldingsskjemaet ditt. Med våre tips vil du ha et bedre utgangspunkt for å selge flere billetter.

Vil du selge flere billetter, men bruker du ikke en påmeldingsløsning som gir deg de egenskaper du trenger for å optimalisere påmeldingsskjemaet ditt?

Book en demo for å se hvordan Checkin kan hjelpe deg å selge flere billetter.

Eller les hvordan Oslo Business Forum klarte å forenkle påmeldingen og økte konverteringen.