Venteliste

Denne artikkelen tar for seg hvordan du kan benytte deg av verktøyet Venteliste!

Hvis du tror at arrangementet ditt kan bli utsolgt, kan du benytte deg av en venteliste. Det er alltid noen som kansellerer billettene sine, og hvis dette skjer, kan du bruke ventelisten din for å selge flere billetter og sikre at arrangementet ditt blir fullbooket.

Hvis du ønsker å bruke venteliste vil du finne innstillinger for dette nederst til venstre i oppsettet under overskriften "Verktøy".

NB: Husk å aktivere venteliste på alle billettene du ønsker at dette skal gjelde for. 

verktøy venteliste

NB! Når noen blir tatt av venteliste og gitt plass på en billettype eller tilleggsvalg som koster noe, vil de få en faktura på beløpet. Det er ikke mulig å trekke kort/vipps automatisk når de blir tildelt plassen, kun faktura. 

 

I innstillingene kan du gjøre følgende: 

  • Aktivere at systemet automatisk skal gi plasser til neste person på listen hvis det blir ledig plass (feks. hvis en deltaker er meldt av, eller du åpner opp for flere plasser)
  • Holde igjen hele faktura inntil deltakeren har fått tildelt en plass
  • Tvinge alle deltakere direkte på venteliste (hvis du ønsker å gjøre prioriteringen for hvem som skal kunne delta selv

 

Videre kan du sende ulike beskjeder, i bestillingsvinduet, i egen mail etter bestillingen er gjort, eller når en plass blir ledig. Vi anbefaler å skru på "Sende e-post når billett...havner på venteliste", slik at deltakeren får en beskjed om at ordren deres er på venteliste. 

 

Når en deltaker blir satt på venteliste mottar de ordrebekreftelse med melding om at de er på venteliste. Egendefinert melding i e-post - i steget "bekreftelse" i oppsettet - vil ikke bli inkludert. Denne vil bli erstattet med egendefinert melding som defineres i "venteliste" i oppsettet. 

 

Husk å trykke på "Lagre og publiser" for å aktivere endringene.

 

oppsett-venteliste-instillinger

 

Merk: Hver SMS som blir sendt ut av systemet koster 80 øre eks mva.