Peter er på «workcation»

Peter Oseland er 24 år og jobber som lead frontend-utvikler hos Checkin. Den siste tiden har han byttet ut kontorets fire vegger med reiser til Portugal, Frankrike og USA. Likevel jobber han 100 %.

- Jeg er heldig som har gode ledere som tilrettelegger for reisen min og som ser løsninger. Alternativet hadde jo vært å måtte ta ut permisjon eller slutte, som igjen lett kunne resultert i at jeg aldri hadde dratt, sier Peter.

Han deler sin historie og sine tips rundt hva han har lært av den unike arbeidssituasjonen:

Covid trigget reiselysten

Etter pandemien var det nok mange som kjente på lysten til å dra på ferie igjen. Peter var absolutt en av dem.

– Jeg begynte å jobbe hos Checkin kun et halvt år etter jeg var ferdig på videregående og dro heller aldri på utveksling da jeg var yngre. Derfor kjente jeg nå på en trang til å reise og se verden, forteller Peter videre.

Hans tips er å reise med kun 1 stor ryggsekk på ryggen, slik at du generelt får en rimeligere reise i forhold til bagasjekostnader.

Selv om dette ikke er backpacking, er det ganske deilig å vite at jeg klarer meg med ryggsekken, smiler han.

Peter Oseland jobber hos Checkin. For tiden reiser han Europa rundt mens han jobber 100%. Han er på en såkalt "workcation"

Co-living og Co-working ble løsningen

Da dette ikke er en vanlig backpackertur, har det vært viktig for Peter å finne gode løsninger i forhold til bo-muligheter.

– Jeg ønsket å bo et sted der jeg både fikk jobbet og konsentrert meg, men samtidig møte nye mennesker. Derfor bor jeg nå i et co-living/co-working fellesskap, der det er mange i samme situasjon som meg selv.

Peter ser workcation virkelig har blitt et populært konsept etter Corona, da mange ønsker å kunne kombinere arbeidsliv med privatliv i større grad enn før.

– Vi er folk med forskjellige jobber her nede, alt fra markedsførere, utviklere og konsulenter, men fellesnevneren er vel at jobben lett kan utføres fra pc´en. Å omgi seg med ulik kompetanse som i tillegg kommer fra forskjellige kulturer har vært veldig inspirerende, forteller han ivrig.

Å jobbe Remote kan være krevende, men gir også energi

Selv om Peter elsker sin nye arbeidshverdag, peker han også på et par utfordringer reisingen byr på. – Jeg kjenner jo på en større grad av FOMO (Fear of missing out) når jeg er ute på tur.

Han savner å ha sitt faglige nettverk rundt seg og kunne delta i samtaler, enten det gjelder fag eller sosialt sett. – Selv om det er utrolig spennende å være på reisefot, gleder jeg meg til å komme hjemover til kollegaer, familie, venner og kjæresten.

Likevel ser han virkelig verdien av å kunne kombinere opplevelser og jobb om hverandre.

– Jeg kjenner definitivt at jeg har mer energi og overskudd når jeg får nye opplevelser og impulser hver eneste dag. Når arbeidsdagen er over, drar vi som regel ut for å utforske stedet vi er, noe som igjen gir ny giv til neste arbeidsdag, forteller Peter.

«Du må trå ut av komfortsona om du skal vokse»

Peters drivkraft til reisen har vært å hele veien utfordre seg selv, ha et åpent sinn og lære.

Jeg synes det er viktig å tråkke utenfor den velkjente komfortsona, det kjenner jeg at jeg virkelig har fått muligheten til nå. For noen uker siden gikk jeg for eksempel via ferrata, på tross av noe høydeskrekk. Det var veldig deilig å kjenne på mestring når turen var over, smiler Peter.

Han tror nøkkelen til å lykkes er å ikke ha alt for høye forventninger når du først drar.

– Du møter utrolig mange personligheter på en slik tur, derfor tror jeg et åpent sinn og det å ikke forutse turen er viktig. Pass på å ikke ha for stramme planer og la turen bli til underveis, slik blir du stadig overrasket.

Tillit er det viktigste

Til alle som ønsker å dra på en lignende reise kommer Peter med en viktig oppfordring:

- Den viktigste faktoren for å kunne få til «workcation» er gjensidig tillitt og at arbeidsplassen kjenner deg godt. Vær transparent med teamet ditt og lederen din. Dessuten er det utrolig viktig å få på plass en forventningsavklaring og hele veien oppdatere de hjemme om eventuelle endringer i arbeidshverdagen, avslutter Peter.

- Vi ønsker gjerne å tilrettelegge

Bjørn Malde er CTO hos Checkin og Peters nærmeste leder. Han er veldig glad for å kunne gi sine ansatte mulighet til å reise og utvikle seg.

- Det er viktig for oss i Checkin at alle arbeidstakernes behov blir tatt hensyn til. Peter har vært ansatt hos oss lenge og nyter stor tillit i teamet og i Checkin generelt. Da han kom og spurte om lov til å jobbe remote en periode trengte vi ikke lange betenkningstiden for å si ja til det.

Han har stor forståelse for at Peter kjenner på reiselyst og er glad for å kunne tilrettelegge.

- Som Peter selv sier så kom han rett fra videregående inn i jobb, og det er enkelt å forstå behovet for å få andre perspektiver og se verden - jeg tror alternativet hadde vært å be om permisjon eller i verste fall slutte i Checkin for å reise i en periode.

Generelt ønsker vi i Checkin å tilpasse arbeidsplassen til våre ansattes hverdag, enten det dreier seg om reiselyst, tilpasninger med familien eller lang reisevei - det er tross alt en jobb som kan gjøres andre steder enn på kontoret. Likevel ser Bjørn stor gevinst av å faktisk møtes.

- Jeg har også veldig troen på energien, kreativiteten og gleden som blir skapt når mennesker er fysisk sammen, så vi gleder oss veldig til Peter er på kontoret igjen.

Oppsummering:

  • Peter har byttet ut kontorets fire vegger med reiser til Portugal, Frankriket, Italia og USA, men kan på grunn av god tilrettelegging, jobbe 100%.
  • Co-working/Co-living har blitt en god boløsning, der han møter mange i samme situasjon
  • En workcation er selvfølgelig utfordrende til tider, men mest givende
  • Gjensidig tillit fra leder og ansatt er den viktigste faktoren, vær transparent med dine ledere og se hvilke muligheter som finnes innad i din bedrift