Vi øker sikkerhetsnivået på din konto i Checkin

Viktig nyhet!

Checkin har fått konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet, og tar med dette steget opp i “Champions League” i forhold til sikkerhet, trygghet og profesjonalitet. Dette er først og fremst gode nyheter for deg som kunde!

På filmen under forklarer vår daglig leder Kristian Løining nærmere hva dette betyr for deg som arrangør og kontoeier i Checkin.

speed

Hva er konsesjon?

For å kunne tilby finansielle tjenester i Norge, er det krav om at du må ha en tillatelse (konsesjon) fra myndighetene. Foretak som har fått konsesjon, har vært gjennom behandling og godkjenning i Finanstilsynet. Frem til nå har Checkin operert under en unntaksregel, men med skaleringen, veksten og satsingen i utlandet, har vi ønsket å ta steget opp som finansielt foretak. Dette er nå på plass - en milepæl!

Hva betyr dette for deg som kunde?

  1. Det er en del lovpålagt informasjon vi må innhente fra deg som kunde, herunder eierskap, hva dere skal bruke Checkin til og hvem som kan signere avtaler osv.

  2. Pengene dine er beskyttet ved å stå på en klientkonto. En klientkonto er særskilt beskyttet og berøres for eksempel ikke av en konkurs. Det er samme type konto som meglere bruker ved boligsalg. For å kunne opprette klientkonto, må man ha konsesjon.

  3. Krav til sikkerhet og tiltak mot hvitvasking. Vi er nå forpliktet gjennom lovverket til å sikre at våre tjenester ikke benyttes til hvitvasking. Dette gjøres gjennom etablerte rutiner der du som kunde bidrar ved å oppgi opplysninger om deres aktivitet i Checkin. AML (Anti Money Laundry) lovverket ligger til grunn for disse rutinene. Det betyr at vi trenger signatur på ny kundeavtale fra personer med signaturrett hos dere.

  4. Vi innfører såkalte KYC (Know Your Customer) rutiner. Du har helt sikkert fylt ut slike skjema i nettbanken din, der du må oppgi om du er politisk eksponert person osv. Det samme vil nå gjelde for ditt kundeforhold hos Checkin. Personer med signaturrett og fullmakt i din organisasjon, må fylle ut og signere elektronisk et slikt skjema.

  5. Validering og godkjenning av kontonummer for utbetalinger. For å sikre at utbetalinger fra dine arrangementer skjer til kontonummer eid av din organisasjon, vil det fra nå være nødvendig med verifisering via BankID for å få aktivert utbetalinger fra Checkin. Dette må gjøres av en person med prokura / signaturrett.

Hva må du gjøre nå?

Vi ønsker å gjøre overflyttingen sammen med deg i et kort møte. Da blir det trygt og effektivt. Det vil ta mellom 10 og 15 minutter.

Før vi ringer deg, kan du gjerne forberede svar på følgende:
  • Hvor mye omsetning har dere på eventer i året?
  • Hva er deres adresse?
  • Hvem i deres organisasjon skal både ha tilgang til Checkin, og få lov til å gjøre kreditteringer og tilbakebetalinger?

NB! Etter den 15. oktober vil du ikke kunne ta imot betalinger på dine arrangementer, dersom ikke denne prosessen er gjennomført. Derfor er det viktig at det gjøres nå så snart som mulig.

Checkin AS → CheckinPay AS

I forbindelse med søknad om konsesjon, var det nødvendig med noen selskapsstrukturelle endringer. Det betyr i praksis at det er selskapet CheckinPay AS som har fått tildelt konsesjon, og all virksomhet knyttet til betalingstjenester, er nå flyttet hit.

Påmeldingssystemet og programvaren knyttet til dette, ligger fortsatt i Checkin AS

Du inngår derfor nå en ny kundeavtale med både Checkin AS og CheckinPay AS. I praksis vil du oppleve at du forholder deg til ett selskap, både når det gjelder support og praktisk bruk.

Selve Checkin systemet vil fungere slik du er vant til, så dette medfører få praktiske endringer for dere.