Moodle

Checkin er integrert med Moodle kursplattform. Dette gjør at deltakere som melder seg på dine arrangementer, kan sendes over til Moodle og legges til som en student på et eller flere kurs.

1. Logg inn på Moodle
  2. Gå til Administrer portalen i menyen:
    moodle

3. Gå til Server → Webtjenester → Oversikt → Tillat et eksternt system å kontrollere Moodle:
    1. Slå på webtjenester
    2. Slå på protokoll REST
    3. Opprett en bestemt bruker
      Kall brukeren ws_checkin
      Skriv inn passord
      Fornavn: Checkin
      Etternavn: Webservice
      E-post: Kontaktpunkt for teknisk support
      Velg et land: Norge
      Klikk på opprett bruker
  4. Sjekk brukerrettigheter: Server → Oversikt → Tillatelser → Definer roller
    1. Klikk «Legg til ny rolle»
    2. Last opp webservice.xml (Høyreklikk og last ned filen her)
    3. Klikk «Fortsett»
    4. Klikk «Opprett denne rollen»
  5. Gå til Portalen → Brukere → Tillatelser → Definer roller igjen
    1. Klikk på «Tillat å gi roller»
    2. Gå ned til «Checkin Webservice Brukere» og huk av for at den kan gi tilgang til «Student»
  6. Gå til Portalen → Brukere → Tillatelser → Tildel globale roller
    1. Klikk på «Checkin webservice brukere»
    2. Marker «Checkin Webservice» på høyresiden og klikk legg til.
  7. Gå tilbake til Webtjenester → Oversikt → 5. Velg tjeneste
    Klikk «Legg til» under egendefinert tjeneste
    Navn: Checkin
    Kort navn: Checkin
    Kryss av «Slått på»
    Kryss av «Bare autoriserte brukere»
    Klikk «Legg til tjeneste»
  8. Klikk «Legg til funksjoner»
    1. core_user_create_users
    2. core_course_get_courses
    3. core_enrol_get_users_courses
    4. core_user_get_users_by_field
    5. core_user_get_users
    6. enrol_manual_enrol_users
    7. enrol_manual_unenrol_users
  9. Gå tilbake til Webtjenester
    Klikk 7. Velg en bestemt bruker
    Under Egendefinert tjeneste, klikk «Autoriserte brukere» på Checkin-tjenesten
    Merk «Checkin Webservice» på høyresiden og klikk «Legg til»
  10. Gå tilbake til Webtjenester → Oversikt
    Klikk 8. Opprett et token for en bruker
    Søk opp «Checkin Webservice»
    Tjeneste: Checkin
    Lagre endringer
    Kopier den nye Token-verdien.
    Gå tilbake til Checkin integrasjons-side, klikk «Koble til» og lim inn i API Key-feltet.

Eksempel:
  11. Kopier hoveddelen av Moodle-Urlen din (før «/admin/») fra adressefeltet.
    Gå tilbake til Checkin integrasjons-side og lim inn Url.

Eksempel:

12. Logg inn med den nyopprettede Webservice brukeren på Moodle installasjonen for å godta eventuell personvernerklæring.