IKT og lek i barnehage
IKT og lek i barnehage

IKT og lek i barnehage

Tidspunkt
09.10 17:30 - 06.11.2019 19:30

Påmeldingsfrist
26.09.2019 08:00

Arrangør
Aftenskolen i Kristiansand

Kursnummer
0019652

Pris
2500.00

Dag_tid
Onsdager kl. 17.30

Kategori
Digitalt

Kursleder
Kjell Gunnar Ytre-Eide og Birte Simonsen

Forkunnskaper
Ingen

Undervisningstimer
10 (5 kvelder)

Sted

Andungen barnehage, Andøyveien 101, 4623 Kristiansand, Norway

Er du nysgjerrig på hvordan du kan bruke IKT sammen med barna i hverdagen? IKT kan kombineres med lek for å forsterke kreativitet, nysgjerrighet og samhold. Vi viser deg hvordan du kan knytte IKT opp til rammeplanen for barnehagen, og lærer deg 3 forskjellige konsepter som du kan bruke med en gang for å gjøre IKT til en lek på jobben.  

Kurset passer for barnehagelærere, barnehage assistenter og andre som er interessert i IKT og lek for barn i barnehagealder.  

Vi har valgt temaer der det kreves lite investering i utstyr annet enn en iPad eller tablett.

Første kveld:  

Den digitale barnehagen: gjør barna fra konsumenter til skapere.  Du møter begge forelesere og få begynner din reise med å gjøre IKT til en lekende del av hverdagen. Birte Simonsen introduserer hvordan IKT passer inn i rammeplanen og hvordan IKT og lek kan bidra til å oppnå målene i rammeplanen. Hvordan beholder vi det beste av den tradisjonelle barnehagen mens vi utvikler oss i takt med tiden og barnas digitale hverdag? 

Andre kveld: Book Creator

Lær hvordan du kan hjelpe barna til å fortelle historier med bruk av teknologi. Sammen, lager dere en digital fortelling som de kan ta med hjem. Det er kun fantasien som begrenser hvordan du kan bruke Book Creator i barnehagen. Kjell Gunnar Ytre-Eide viser deg hvordan du enkelt kan bruke Book Creator for å få mest mulig ut av turer og andre opplevelser.  

Tredje kveld: Puppet pals

Lær hvordan du kan lære barna å ta drama til det neste nivået. Barna kan være sine egne produsenter! Fra å lage historier og skape figurer og dialog på tradisjonelle måter til å produsere egne filmer og presentere på lerret. Kjell-Gunnar viser deg hvordan du kan stimulere barnas fantasi med bruk av IKT.  

Fjerde kveld: QR-koder

Du kan rask komme i gang med å bruke QR koder i barnehagen for å la barna eksperimentere med tall og mengder på en gøyal måte. QR koder kan brukes i barnehagen, ute på lekeplassen eller på tur. Kjell Gunnar viser deg hvordan du kan skape dine egne opplegg med QR koder, og du får også flere mal digitalt som kan brukes med en gang.

Femte kveld:  Hverdagen er en mulighet til å involvere IKT i lek.

Lær å se på mulighetene som finnes i din barnehage hver dag. Med enkle midler og små vri, kan du introdusere et digitalt element i barnehagen. Det gjør barna vant til teknologi, vekker nysgjerrighet og gjør vanlige oppgaver litt mer spennende. Kjell-Gunnar og Birte reflekterer sammen med dere og konsoliderer det som dere har lært gjennom en flylek som du kan bruke i din egen barnehage. Personvern og enkelte kjøreregler blir også diskutert. Til slutt, kombinerer vi noen av teknikkene vi har lært. 

I løpet av kurset blir det mulig for deltakerne å prøve ut "Bee-bots", "Dash" og "Sphero Bolt."

Om kursholderne

Kjell Gunnar Ytre-Eide har jobbet i barnehagen i over 25 år og er  opptatt av å finne måter å integrere IT i lek i barnehagen. Han har stiftet et eget selskap og blogg for å spre sin kunnskap, og gleder seg til å dele sin erfaring og sine metoder med deg. Se mer på IKT og lek

Birte Simonsen har vært Dekan for lærerutdanning på Universitetet i Agder i mange år, ledet prosjektet "LærerIKT" fra 2001 til prosjektets slutt, og har bidratt til mange bøker innen pedagogikk. Birte er utpekt til Lærerprofesjonens etiske råd. Hun er opptatt av at barn ikke bare blir konsumenter, men også skapere, av teknologi.