4 dagers Havseilingskurs til Skagen Pinsehelgen 7-10 juni
4 dagers Havseilingskurs til Skagen Pinsehelgen 7-10 juni

4 dagers Havseilingskurs til Skagen Pinsehelgen 7-10 juni

Tidspunkt
07.06 17:00 - 10.06.2019 17:00

Påmeldingsfrist
07.06.2019 17:15

Arrangementet er avlyst

Arrangør
Sail On AS

Foreleser
Carl Roar Aamli

Kursnummer
0018947

Sted

Vestfold Maritim, Magasinveien 3, 3159 Melsomvik, Norge

Havseilingskurs til Skagen

Det skal være lett å komme igang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Varighet: Kurset går over 4 dager med oppmøte kl 17 første dag. Vi overnatter i båten og har maks 7 deltagere. Ved full båt betyr det at noen må sove i salongen. Dersom det er stor pågang på dette kurset setter vi opp en båt til.

Noe av poenget med dette kurset er en kombinasjon av langeseilas og hygge i havn. Vi starter derfor med en nattseilas til Skagen, hvor vi går i vaktlag. Vi får da en hel ettermiddag og kval i Skagen med fokus på hygge. Søndag går vi over til Svenskekysten mot Smøgen, eller Vederøerna. Det blir god tid til kos i haven, før vi går tilbake til Melsomvik på mandag.

Kursinnhold: navigasjon, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, vaktlag, MOB, fortøyning og planlegging. Spinnaker om været tillater.

Forkunnskap: Det er en fordel om du har noe seilerfaring fra tidligere, helst tilsvarende vårt 15 timers/2 dagers "Introduksjon til seiling", men det er ikke ett krav. 

Bok: Kompetent Mannskap og Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – kan bestilles hos oss når du melder deg på kurs.

Mål: Å få erfaring av å være på langtur, kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Kan brukes som del-forberedelse til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter på antall deltager. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Vi har anledning til å kjøre ett par ICC praktiske utsjekk siste dag, eller etter avtale siden. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

Havseilignskurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, Introduksjonn til seiling, ICC Day Skipper kurset og ICC praktisk utsjekk.