Konfirmasjonsdagen 2019
Konfirmasjonsdagen 2019

Konfirmasjonsdagen 2019

Tidspunkt
07.05.2019 10:00 - 16:00

Påmeldingsfrist
07.05.2019 08:00

Påmeldingen er stengt

Arrangør
Den norske kirke, Kirkerådet

Sted

Gamle Museet, Dronningens gate 4, 0152 Oslo, Norge

I 2004 var trosopplæringsreformen i sin spede begynnelse, og de første menighetene i forsøksfasen begynte sine prosjekter. I dag er det 15 år siden: Reformen er konfirmant! Dette markerer vi med Konfirmasjonsdagen 2019 - en dagskonferanse om konfirmasjon i Den norske kirke. Målet for dagen er å gi nye refleksjoner og innspill til praksis rundt hvordan vi som kirke møter ungdommer i konfirmasjonstida. 

Til festen kommer blant annet Erling Birkedal fra MF - vitenskapelig høyskole, som på oppdrag fra Kirkerådet har undersøkt hva ungdom bryr seg om i dag. Helene Horsfjord (IKO/KA) forteller fra sin forskning på den norske delen av den internasjonale konfirmantundersøkelsen. Elisabeth Tveito Johnsen (Teologisk fakultet, UiO) analyserer konfirmantbøker og Ann Christin Nicolaysen (Fredrikstad domkirke) og Kåre Rånes (Skrifthuset) forteller fra utviklingen av en app for tilrettelagt konfirmantundervisning. Ikke minst stiller vi spørsmålet om 'the Big Why': Hvorfor driver vi med konfirmasjon? Fullt program kommer snart.

Målgruppa for konferansen er alle som jobber med konfirmanter i Den norske kirke; kateketer, prester, ungdomsarbeidere, diakoner, kirkemusikere, frivillige og andre. 

Prisen for konferansen er kr 350, som inkluderer lunsj. Konferansen avholdes i Gamle Museet, bygningen som frem til 2012 huset Astrup Fearnley-museet, i Dronningens gate 4, 7 minutters gange fra Oslo S. 

Velkommen til sentrum av Oslo for en strålende konfirmasjonsdag!