NUKs Pilegrimstur for 18-35 år
NUKs Pilegrimstur for 18-35 år

NUKs Pilegrimstur for 18-35 år

Tidspunkt
22.07 10:00 - 29.07.2019 16:30

Påmeldingsfrist
11.07.2019 21:00

Påmeldingen er stengt

Arrangør
Norges Unge Katolikker

Sted

Dovrefjell, Dovre, Dovre, Norway

Om arrangementet: 

Å dra på pilegrimstur er et privilegium for enhver katolikk. En slik vandring kan ofte være en flukt fra "støyens diktatur" og en inngang til stillheten. I kontemplasjon ser vi Guds storhet og våre egne ufullkommenheter, slik at vi kan be mer autentisk for oss selv og våre kjære. Med påkallelse av de helliges forbønn håper vi selv å komme noen skritt nærmere helligheten. Vi i Norges Unge Katolikker vil gjerne tilby et slikt privilegium, gjennom å arrangere pilegrimstur til Nidaros sommeren 2019. Dette er ikke bare en gave til våre egne medlemmer, men også for unge katolikker fra Sverige og Danmark.

Vi skal først gå pilegrimstur fra Otta til Heimdal fra mandag til torsdag. På fredagen møter vi andre deltakere som skal være med på en felles vandring fra Heimdal og inntil Nidarosdomen. Turen får deretter sitt klimaks i vår deltagelse i Olsokfeiringen i Trondheim, hvor vi i tillegg til å være med på det liturgiske programmet arrangerer en festival fra fredag til søndag for både de unge pilegrimene, men også de unge som er interesserte i å overvære feiringen av vår helgenkonge.

Dette er en unik mulighet for ungdommer for å møtes og bli kjent med hverandre, kjent med Gud og alt det fine Norge har å tilby på en sånn pilegrimstur. Det er en formidabel anledning til å bli kjent med Nidaros som er vårt "Nordens Roma" og gi unge i hele Skandinavia å kjenne vår skytshelgen gjennom naturen, historien og liturgien.

Varighet: 22. juli kl. 10.00 - 29. juli kl.16.30 (etter messen i Nidarosdomen)

Transport:Vi anbefaler å ta tog fra Oslo, men det er også mulig å møte direkte opp på Otta skysstasjon kl. 14.30. Vi ordner også transport fra Hjerkinn til Heimdal, men hjemturen må ordnes på egenhånd.  Vi anbefaler å ta tog (https://www.nsb.no/) eller bruke lavprisekspressen (http://lavprisekspressen.no/) KAN ENDRES!

Overnatting: På turen overnatter vi hovedsakelig i telt, men det vil være mulig å sove i pilegrimsherberger og i hytter hvis det er dårlig vær. KAN ENDRES!

Deltakeravgift: kr 1900,- for NUK-medlemmer, (2300 for ikke-medlemmer)
Aldersgrense: 18-35 år

Leirsjef: Sebastian Peter Salinas Thoresen
Leirprest: p. Hallvard Hole OFM


Reisestøtte: Etter NUKs gjeldende regler, se nuk.no

Bilder: Hvis du ikke ønsker at bilder eller videoopptak av deg som blir tatt på dette arrangementet skal publiseres på nett, på blader eller i annet informasjonsmateriell ber vi deg si ifra til sekretariatet på nuk@nuk.no (gjelder ikke gruppebilder)

NB!!: Dette er en pilegrimstur som vil være både fysisk og psykisk utfordrende. Vi anbefaler alle å bli kjent med både utstyr (spesielt sko og sekk!) og sin egen fysiske form før man deltar på denne turen. Til sammen skal vi gå ca. 100 km, så ikke vent med treningen til dagen før avreise!

Pakkeliste:
Det er svært viktig å pakke så lite som mulig når man skal gå langt, det du ikke virkelig trenger, lar du ligge hjemme! Husk at det er DU som skal bære ALT du tar med! Det er også veldig sannsynlig at vi har felles ting som vi gjerne vil fordele på flere (mat feks). Så har du plass til mer i ryggsekken etter å ha tatt med deg det du trenger så er det bare bra.


* Klær for norsk vær (inkluderer shorts, caps/lue, skjerf, ullundertøy og varme sokker)
* Toalettsaker (inkluderer antibakteriell/våtservietter, solkrem, gnagsårplaster og myggmiddel)
* Et lite håndkle
* Sovepose og liggeunderlag
* Vannflaske og liten termos
* Bibel
* Bønnebok
* Rosenkrans
* Gode sko (de bør tåle vann og du MÅ ha gått de inn før turen)
* Vind- og regntett jakke og bukse
* Eventuelle medisiner


Hvis du lurer på noe om turen, så er det bare å sende en mail til nuk@nuk.no
Så håper vi så mange av dere som mulig vil være med oss på denne turen!