Salig er tørsten – Trondheim 2018
Salig er tørsten – Trondheim 2018

Salig er tørsten – Trondheim 2018

Tidspunkt
10.11.2018 09:30 - 17:00

Påmeldingsfrist
09.11.2018 23:00

Påmeldingen er stengt

Arrangør
STREK Media

Sted

Erkebispegården, Kongsgårdsgata 1B, 7013 Trondheim, Norge

Magasinet STREK og Stiftelsen Areopagos inviterer til en dag med smakebiter av klassiske kristne trospraksiser og inspirasjon til det indre livet.

HOVEDFOREDRAG: 

Peter Halldorf, svensk forfatter, redaktør og pastor: «Håp, når alt håp er uteProfeten Jeremia, i hans egen tid og i vår.» Halldorf deler nøkkelstoff fra sin 800 sider store bok om «gudsmannen fra Anatot». Jeremia virket i en tid som det er forbløffende lett å dra kjensel på.

 

VERKSTEDER:

Lectio Divina: La Ordet ta inn hos deg

«La Kristi ord bo rikelig hos dere», skriver Paulus. Hvordan, mer konkret, kan man gjøre det? Søster Hanne-Maria Berentzen fra Tautra Mariakloster presenterer en av klostertradisjonens  - særlig benediktinernes - måte å lese Bibelen på. Lectio Divina, kan hjelpe leseren til å la Ordet forme livet. Ta med Bibel. Ekstra utbytte hvis man på forhånd har lest Markusevangeliet - langsomt.

 

 

Tidebønn: Jesu eget bønnemønster

Peter Halldorf gir en innføring i kirkens eldste og mest slitesterke bønnepraksis. Tidebønnen øser av Salmene i Det gamle tetamente, som også var Jesu egen bønnebok. Å be tidebønn er å vende seg mot Gud sammen med hans folk gjennom alle tider, og samtidig inngå i noe som skjer over hele verden, akkurat nå. 

 

Bønnens toner

Kan musikk åpne for nye erfaringer av Gud i det daglige bønnelivet? Kan bønn bli noe mer for meg enn det er nå? Karoline Barbøl er musiker/klassisk pianist med bakgrunn fra kristent organisasjonsarbeid. Hun vil dele ord og toner, tanker og erfaringer, og vil gi en smaksprøve på hvordan musikk kan åpne for dypere erfaringer i møte med bibeltekster. 

«Music is the language of the spirit. It opens the secret of life, bringing peace, abolishing strife» (Kahlil Gibran).  

 

 

 

 

Sted: Erkebispegården i Trondheim. Kongsgårdsgata 1B, Trondheim
Tidspunkt: Lørdag 10. november kl. 09.30 - 17.00

Pris: Kr 400,- (student/trygdet kr 300,-)
Lunsjservering: Kr 110,-